Hej och välkommen!

Så roligt att du har hittat hit! Jag som driver Replik heter Johanna och jag har helt enkelt skapat den plats som jag själv saknat! 

Replik finns både här på webben och som fysisk butik på Frejgatan 47 i Vasastan, Stockholm. Butiken är en samling av allt det jag själv älskar: hållbart mode och slow fashion. Och tillsammans med mig jobbar Damon samt även några andra stjärnor, bl a Sara och Filippa.

Hos oss står kvalitet och bra design alltid i fokus och alla våra märken och produkter är noggrant utvalda. Jag skulle aldrig någonsin sälja eller göra något jag inte själv tror på till 100 % (och det är också därför du inte hittar enorma reor där kläders livslängd och värde reduceras hos oss).

Replik ska alltid vara ett svar till den konventionella modeindustrin. Och jag tror att det bästa sättet att förändra är att göra saker så inspirerande, fina och roliga som möjligt. Du är därför alltid välkommen förbi oss för att spana in och prova schyssta plagg och accessoarer! Eller varför inte på en kopp kaffe eller på något av alla våra event?

All kärlek!

Johanna

 

Replik startades november 2014 men fick sitt nuvarande namn i april 2016. Förutom Replik driver jag, Johanna, också smyckesmärket JohannaN sedan 2009 (www.johanna-n.com)

Jag har mer än 10 års erfarenhet av rättvis handel och hållbar utveckling från bland annat Röda Korsets Ungdomsförbund och Nätverket Rena Kläder. Jag är en van föreläsare och bloggare (www.slowfashion.nusamt initiativtagare till slow fashion-uppropet (www.slowfashionuppropet.se).

Hösten 2016 utkom jag med boken "Slow fashion - din guide till smart och hållbart mode" på Ordfront förlag tillsammans med Jennie Johansson (www.slowfashionboken.se)

Jag har älskat kläder sedan jag var liten och har alltid tyckt att en garderob med mycket att välja på är viktigt. Sedan nyåret 2013/2014 har mitt återkommande nyårslöfte varit att endast konsumera mode utifrån slow fashions principer. Det började som en i det närmaste omöjlig utmaning till att ha blivit en självklar vardag.

Och all den här kärleken till hållbart mode är det jag hoppas att du också ska känna när du besöker oss!